Наступна новина > < Попередня новина

01.05.2021 19:22 давність новини: 3 р.

Понад 200 тисяч дубів і сосен озеленили лісництва військового лісгоспу

Кожного року настає один із найважливіших і найвідповідальніших етапів у діяльності будь-якого лісгоспу – це весняна лісокультурна кампанія. Це звичайний процес, але який потребує значної уваги, адже для кожного лісівника – створення лісових насаджень – завжди є основним завданням.  
 
До початку весняної посадки лісу лісівники готувалися заздалегідь. Для цього було очищено площі та проведено механізовану підготовку ґрунту згідно проектів лісових культур, вирощено достатню кількість садивного матеріалу, заздалегідь приведені до належного стану знаряддя праці.
 
Відтворення лісів, що проводиться у формі їх відновлення та лісорозведення, – це здійснення певних заходів відповідно до природоохоронних вимог з метою створення нових лісонасаджень. Відтворення лісів здійснюється  з метою:
 
- досягнення оптимальної лісистості шляхом створення в максимально короткі строки нових насаджень найбільш економічно та екологічно доцільними способами і технологіями;
- підвищення водоохоронних, ґрунтозахисних, санітарно-гігієнічних, інших корисних властивостей лісів і захисних лісових насаджень;
- поліпшення якісного складу лісів, підвищення їх продуктивності та біологічної стійкості.
 
Участь у цьогорічній весняній лісопосадочній кампанії взяло все управління військового лісгоспу. Перед початком посадки садивного матеріалу майстер лісу Старицького військового лісництва провів учасникам інструктаж, як правильно саджати саджанці.  
 
Відтак лісівники «Старицького військового лісгоспу» посадили 35, 5 гектарів молодих лісів. З них – 4, 3 га у Майданівському, 13, 5 га у Верблянському, 17, 5 га у Старицькому лісництвах. Тобто завдання щодо створення лісових культур у фонді підприємства перевиконано.
 
Подібні заходи - це чудова можливість побачити працю лісівника та  унікальна нагода стати частинкою неосяжного світу природи і дати початок чомусь новому.